__Ibarske novosti RTV Kraljevo__________________________

"Ibarske novosti" u plamenu !

Zgrada u kojoj je JP"Ibarske novosti"* Veliki pozar zahvatio JP "Ibarske novosti"
*Potpuno izgoreo moderan radijski studio
* Zbog unistenja elektricne instalacije ni Radio ni Televizija Kraljevo ne emituju program
* Postavljen je i spisak opreme, unistene u pozaru
*Otvoren ziro racun za prikupljanje pomoci za saniranje posledica pozara


     U vatrenoj stihiji koja je u sredu oko 20:30 casova zahvatila prostorije kraljevacke informativne kuce "Ibarske novosti", u zgradi Doma drustvenih organizacija u centru grada, potpuno su izgorela oba studija Radio Kraljeva, deo televizijske opreme, novinska i TV redakcija. Povredjenih nije bilo, ali je steta ogromna.
"Gluva soba" radio Kraljeva     Vatra se najpre pojavila na petom spratu, gde su smestene redakcije i ubrzo prosirila na sesti - poslednji sprat gde su se nalazila oba radijska i TV studio, sa kompletnom tehnikom. Plameni jezici bili su visoki i po dvadesetak metara, dosezuci odasiljace i link uredjaje na krovu, a vatra se sirila i kroz hodnike, preteci da unisti i studio TV Kraljevo, pa i druge prostorije "Ibarskih novosti" kao kuce koja u svom sastavu ima sva tri medija - novine, radio i televiziju, sa oko 100 zaposlenih.
     Vatrogasci su stigli relativno brzo, ali bez dovoljno tehnickih sredstava za ovakvu vrstu pozara, tako da je vatra lokalizovana tek kada je Radio - izgoreo. Ipak, spreceno je sirenje pozara prema TV studiju. U gasenju vatre i spasavanju opreme ucestvovala je i cela dezurna RTV ekipa medju kojima su bili Alen Knezevic, Olgica Masic, Ljubisa Lesevic, Rasko Matovic…
Studio RKV posle pozara     Mada je pozar lokalizovan oko 22 casa, vatra se ponovo pojavila oko tri casa ujutro, ali je na vreme uocena i ugasena.


SPISAK OPREME JP "IBARSKE NOVOSTI" KOJA JE UNISTENA U POZARU MOZETE PREUZETI SA OVOG MESTA, U MS WORD FORMATU.

     Uništen je i deo arhivskog materijala Radio i TV Kraljevo. Trenutno je u fazi ispitivanja oprema koja nije zahvacena vatrom, ali postoji mogucnost da ne bude u funkciji zbog ogromnih temperatura, dima , garezi i vode.

Ziro racun za prikupljanje novcanih sredstava za saniranje posledica pozara
41800-743-0-16
svrha: "Pomoc za saniranje posledica pozara"

 

Mailbox Ibarske novosti mailbox

 

__________________________Ibarske novosti RTV Kraljevo__