Ibarske novosti osnovane su 1947. godine i od tada do danas prosle put stalnog uspona i razvoja. Od malog lista razvilo se moderno informativno preduzece sa tri medija u svom sastavu. Krenulo se sa jednim induktorskim telefonom i pisacom masinom, a stiglo do tri savremeno opremljena RTV studija. Od jednog stalno zaposlenog, urednika i nekoliko spoljnih saradnika, kolektiv je narastao na oko 100 radnika i stalnih saradnika.

 "Ibarske novosti" danas ima dva radijska studija u stereo tehnici, u kojima priprema i emituje program od 07:00 do 24:00 iz sopstvene produkcije, a od 24:00 do 07:00 , i Drugi program - od 12:00 do 04:00 emituje zelje i prigodne muzicke folk emisije. Radio program se emituje sa srednjetalasnog predajnika snage 10 kW na frekvenciji 1242 kHz i sa UKT predajnika na frekvencijama 106,4 i 95 MHz. U muzickoj redakciji Radio Kraljevo ima jednu od najopremljenijih fonoteka u Republici sa oko 10.000 muzickih naslova, ploca, traka i kompakt diskova, a tu je i moderno opremljena videoteka. Radio kraljevo je 1995. godine obelezilo 25 godina postojanja.

  Od 1992. godine, u svom sastavu "Ibarske novosti" imaju novi medij - Televiziju. Iz svog moderno opremljenog studija Televizija Kraljevo na dodeljenim TV kanalima emituje celodnevni program. Radio Kraljevo se cuje na sirem prostoru Republike, a program ove televizije pored podrucja opštine Kraljevo, gledaju i na teritorijama opstina Vrnjacka Banja, Trstenik, Cacak, Knic...
   List "Ibarske novosti" je kao i skoro sva stampa u našoj zemlji, preziveo pre nekoliko godina krizu, ali se u medjuvremenu stabilizovao i vratio staru velicinu i kvalitet. Izlazi sedmicno - petkom u tirazu od oko 5.000 primeraka.

Na prvoj sednici Skupštine akcionara JP "Ibarske novosti" Kraljevo, održanoj, 23. decembra 2007. godine doneto je više značajnih odluka o promeni pravnog statusa, novom načinu organizovanja, razrešenju dosadašnjih i izboru novih organa uprave ovog preduzeća. Sednica je održana u skladu sa zakonom, posle privatizacije JP koja je izvršena na javnoj aukciji 16. novembra, a zatim i potpisivanjem Kupoprodajnog ugovora novog vlasnika Dragice Tomić, 22. novembra 2007. godine. Akcionari su doneli Odluku o promeni pravne forme "Ibarskih novosti" iz Javnog preduzeća u Otvoreno akcionarsko društvo.

Zbog pogoršanja uslova poslovanja nastalih posle privatizacije i neispunjavanja kupoprodajnog ugovora, Agencija za privatizaciju je polovinom januara 2009. godine raskinula je ugovor o kupoprodaji "Ibarskih novosti" AD, a 4. februara 2009. godine Akcijski fond Republike Srbije imenovao je Zorana Kneževića, dipl. ekonomistu iz Kraljeva za zastupnika kapitala preduzeća.


Copyright © 1997-2009. Interactive.net Kraljevo. All rights reseved